Hvorfor de skal hjælpe til at bevare regnskoven

By:

En af de største naturskatte vi har her på vores skønne og grønne jord, er regnskoven. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi gør alt hvad vi kan for at bevare den. Regnskoven er lige nu under et stort pres, som aldrig er set lige, på grund af folk der ønsker at benytte dens ressourcer uden omtanke. Penge og profit er grunden til, at disse mennesker gør det, også selvom de ved, at det kommer til at have fatale konsekvenser, hvis hele skoven en dag er udryddet, og det er desværre den vej, det går. Hvis regnskoven bliver udryddet, er det ikke kun træer planter, det går ud over. Meget og mange flere vil også komme til at lide under dette frygtelige scenarie.

En rig natur

Regnskoven er ikke bare en skov med mange træer og en overvældende mængde nedbør, den er meget mere end det. Denne skov huser nemlig en utrolig stor procentdel af alle jordens dyrearter og planter. Desuden bor der også mennesker, som lever i takt med naturen i disse skove. Derfor er ødelæggelserne af regnskoven yderst omfattende, da det både kommer til at gå ud over mennesker, natur og dyr.

Regnskoven er et skrøbeligt økosystem, som til hver en tid kan bryde sammen ved udefrakommende indflydelse. Forstyrres det, risikerer man at slå adskillige dyr og planter ihjel, eftersom de alle sammen er med til at opretholde en hvis balance. Regnskoven har ikke kun en betydning for dem og det, der bor i skoven. Hvis total udryddelse af denne vil ske, vil det få konsekvenser for hele jorden og dens befolkning.

Det kan du gøre

Noget af det allerbedste vi mennesker kunne gøre for regnskoven, var at lade den være. Mange tusinde af dyrearter er den dag i dag uddøde på grund af menneskelig indblanding. Vi slæber sygdomme og fremmede dyr med os, hvilket nogle steder vil have konsekvenser for den eksisterende balance, eftersom disse vil forstyrre eller direkte ødelægge det system, der igennem mange år er blevet opbygget uden forstyrrelser.

Regnskoven har dog brug for fortalere og en stemme, der kan finde ud af at sige stop til de profitsøgende folk, der hver dag tager en stor bid af den. Det kan umiddelbart virke som om, at du som individ intet kan stille op, men i virkeligheden er der mange ting, som du kan gøre. Én af de ting der særligt kan gøre en forskel, er at donere til en organisation, der netop har magten til at være stemme for regnskoven. Sådan en organisation kan være Verdensskove.

Verdensskove gør et stort arbejde for alle verdens skove, eftersom de gør alt for at forsvare og bevare disse. På verdensskove.dk kan du donere til organisationen på mange forskellige måder, som f.eks. igennem et regnskovscertifikat. Du kan læse meget mere om deres arbejde, og hvordan du kan donere på både deres hjemmeside og deres blogs.

Posted in: Verdensskove