Kommunikation er nøgleordet

By:

Der er mange, der mener, jeg er i et rigtig godt og stabilt ægteskab, hvor det hele fungerer. De er jeg også, og jeg ville ikke bytte med nogen i hele verden. Men det har ikke altid været sådan for os, lige som det ikke er det for rigtig mange par derude. Jeg har aldrig fortalt det her til nogen i min omgangskreds, fordi det er privat, men ud skal det – vi valgte terapi sammen, og det virkede perfekt for os.

At tage for givet

Ting bliver nemt hverdag, især med børn og to jobs. Vi havde begge parkeret os selv der, hvor vi forventede, at den anden vidste, hvad vi tænkte, og at den anden derfor agerede på det. Men det er meget langt fra virkeligheden, for ingen kan læse tanker og forvente, at alle omkring en ved, hvad det er du vil.

Det blev en vane at bo under samme tag, men spændingen, glæden og gnisten var på vej væk for os begge. Vi var ved at blive endnu et nummer i skilsmissestatistikkerne. Men vi valgte terapi som et forsøg. Vi havde været forelskede, vi kunne se hinandens gode sider, men vi manglede det sidste. Vi ville hellere prøve at finde det hele igen.

Vi lærte os selv og hinanden at kende

Det skulle være tæt på, hvor vi bor, så det kunne hænge sammen. Derfor valgte vi kognitiv terapi i Nordsjælland. Det er det bedste, vi har gjort for hinanden i årevis, for vi har lært at reflektere over tilværelsen, vi har lært at se indad, men vigtigst af alt har vi lært at tale rigtigt sammen.

Den kommunikation, vi er blevet gode til, har reddet alt. Det har givet os alle de gode værktøjer i hverdagen og en større følelse af selvværd. Der er ikke det, vi ikke kan snakke om længere, og det er den hemmelighed, der ar givet os styrken til det hele.