Øl til alle lejligheder

By:

Jeg har de helt rigtige glas til alle former for øl. Både de klassiske, du finder på alle værtshuse, og skibsglas med håndtag, men jeg har også de mere specielle, jeg har købt i Belgien, hvor hver øl har sit eget glas. De har mange gode, forskellige øl, som alle lande efterhånden har, og jeg nyder de mange lokale bryg, der også findes her i landet. Men når så mange laver øl selv på den måde, så ville jeg også prøve mine evner af som ølbrygger.

Det, der skal til

Det er faktisk ret enkelt. Det kræver et bryganlæg, og jeg har fundet et rigtig godt et, der er velegnet til ølbrygning hjemme. Det er ikke kun nemt at bruge, det er også nemt at rengøre. Og da jeg var ny som hjemmebrygger, så var det en rigtig stor hjælp, at jeg kunne købe færdige pakker, der gav til de 25 liter, som anlægget er bygget til.

Nu jeg er blevet mere erfaren, har jeg kastet mig ud i at lave mine egne opskrifter i stedet, for selvfølgelig kan man købe det hele individuelt på denne hjemmeside også. Jeg brygger til den slags glas, jeg har i min samling, og jeg synes, at mit eget bryg klæder glassene rigtig godt.

Med levende gær

For mig giver det også noget mere ægte, at jeg kan købe forskellige former for levende gær, jeg kan bruge til mit bryg. Gær er ikke bare gær, det er med til at give ekstra smag og kolorit til mit bryg, og oprindeligt har der kun fandtes den levende gær. Først gennem luften, og senere da den kunne produceres på anden måde.

Tørgær kan også fås, men det er en smagssag, hvad man foretrækker. Min øl skal være en levende øl, og gæren skal matche resten af den oplevelse, mit bryg er.

Posted in: Ølbrygning