Sådan fjerner du irriterende frugt- og vinpletter

By:

Man kan ikke undgå at spilde på sit tøj eller duge. Dog kan man komme ud for, at man spilder noget, der nærmest føles umuligt at få af igen. Dette er yderst frustrerende – især hvis man spilder på noget, der har kostet mange penge. Men fat mod: Vi har gode råd til, hvordan du fjerner irriterende pletter såsom frugt og vin.

 

Anvend glycerin – også kendt som propantriol

Et husholdningsråd er at have glycerin stående i rengøringsskabet. Glycerin er også kendt som propantriol og er trivalent alkohol. Du kan bruge glycerin til forskellige formål, hvilket gør det til din bedste ven i hjemmet.

 

Har du spildt vin eller frugtsaft på en dug eller tøj, kan du anvende glycerin til at fjerne det igen. Du kan ligeledes bruge det til at blødgøre krasende tøj, i creme, skintonic eller salve. Det gode ved glycerin er, at det ikke lugter og er farveløst. Køb glycerin ved at klikke her – dit hjem vil takke dig for det.

 

 

Bekæmp røde vinpletter med hvidvin

Det lyder sikkert banalt, men du kan faktisk bekæmpe røde vinpletter med hvidvin. Spilder du eksempelvis på dugen eller kjolen, skal du blot duppe nogle dråber hvidvin på pletten, hvorefter den vil forsvinde. Dette er et yderst nemt trick, der er nemt at anvende, hvis du alligevel har hvidvin stående.

 

Opvaskemiddel, vask og damp mod frugtpletter

Er det i stedet frugtpletter, du døjer med, gælder det om at finde opvaskemiddel frem. Kan tøjet tåle vask, skal du fugte tøjet med opvaskemiddel. Lad det trække i nogle timer, hvorefter du vasker det. Tåler tøjet derimod ikke vask, skal du gnide pletten med vand.

 

Virker det ikke, skal du fugte med opvaskemiddel, lade tøjet ligge i nogle timer og derefter dampe pletten. Du damper ved at gøre en sugende og tyk klud fugtig og lægge den på tøjet på et strygebræt. Slutteligt stiller du et varmt strygejern oven på kluden.

Posted in: glycerin